Race Around The Netherlands – De laatste loodjes

Met nog een week te gaan begint het nu toch wel te kriebelen. Ik ben een controlfreak en dat is niet altijd handig. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik ’s nachts wakker schrik omdat ik droomde dat ik ergens aan de start stond terwijl mijn Garmin nog thuis lag… Voor de Race Around The Netherlands laat ik niks aan het toeval over, voor zover dat van tevoren te bedenken is. De checklist van mijn fiets, de inhoud van mijn tassen en het proviant dat ik mee ga nemen staat dan ook al geruime tijd op papier.

Mijn fiets staat inmiddels (bijna) volledig bepakt klaar zodat ik me ook daar geen zorgen meer over hoef te maken. De trainingen zitten er op en met meer dan 7000 kilometer in de afgelopen 4 maanden heb ik me goed voor kunnen bereiden. Komende week staat in het teken van taperen en rust (lastig) maar ik zal zeker nog wel wat korte intervaltrainingen doen… al is het alleen maar voor het idee dat ik anders minder zou worden.

Mijn doel
Ik heb geroepen dat ik bij de top 3 wil eindigen (best bescheiden want meestal roep ik dat ik wil winnen) maar het uiteindelijke doel is natuurlijk om het maximale uit mezelf te halen om te zien wat ik aan kan. Ik hoop de rit in ongeveer 3,5 dag uit te kunnen rijden maar dat is natuurlijk van een heleboel factoren afhankelijk. Materiaalpech, regen, kou en alleen maar wind tegen gaan natuurlijk niet helpen maar ik ga mijn best doen. Ondanks dat ik lange etappes en weinig rust heb gepland heb ik toch ook maar even een lijstje gemaakt met hotels langs de route.

Te gast bij NPO Radio1
Donderdag 22 april was ik te gast bij Dolf Jansen en Diana Kuip in het sportprogramma B.V.S.C. om daar mijn deelname aan de Race Around The Netherlands. Net als vele anderen snapten ook de presentatoren niet wat je bezield om zo’n rit te gaan rijden 😉
Je kunt het interview bekijken en beluisteren op deze pagina >

Dots watchen
Tijdens de race kun je via Dotwatcher.cc de deelnemers volgen (ik rij zelf met Cap 25). De volgorde van de dots op de kaart is echter niet de daadwerkelijke ranking aangezien er zowel vrijdag als zaterdag tussen 06:00 en 11:00 uur gestart wordt. Ik start op zaterdag 1 mei om 09:00 uur.

Ondanks alle voorbereidingen, zal ik tóch blij zijn als ik straks Amerongen achter me heb gelaten en alleen nog even die 1900 kilometer hoef weg te trappen… :-/

Geef een reactie