Op naar 2024!

Dit jaar loopt ten einde dus is het een mooi moment om plannen te maken voor het komende seizoen. Normaal gesproken zou ik op dit moment al aan het trainen zijn voor Lakebike24, het NK 24-uur mountainbiken, maar helaas gaat deze in 2024 niet door :-/ Dit NK is de afgelopen jaren natuurlijk mijn belangrijkste doel geweest. De lange duur ligt mij goed en ook de logistiek rondom zo’n wedstrijd heb ik samen met mijn vaste begeleiders Jim en Ton wel aardig onder de knie. De begeleiding bij zo’n evenement is essentieel om te zorgen dat je de juiste voeding en materialen aangegeven krijgt.

Met het wegvallen van de laatste 24-uurs mountainbike wedstrijd in Nederland, werd het tijd om alternatieven te zoeken. Ik heb voor 2024 een aantal andere ultra-races geselecteerd. De eerste twee die ik ga rijden zijn gravel/mountainbike routes die ik op een lichte mtb ga rijden. De derde is een ultrarace op de weg:

31-05-2024 — Hardennes Gravel Tour (700km)
De Belgische Ardennen zijn het strijdtoneel van de 700 kilometer lange Hardennes GT. Onderweg krijg je 11.000 hoogtemeters voor de kiezen en dat grotendeels onverhard. Klinkt als echt iets voor mij.

22-06-2024 — The Hills have Bikes (1130km)
In Amerongen start komend jaar de eerste editie van The Hills Have Bikes. Dit is een self-supported ultrarace van 1130 kilometer die door Adventure Bike Racing wordt georganiseerd (die van de Race Around The Netherlands). Naast een behoorlijke hoeveelheid gravel verraad de routeplanner toch ook wel een behoorlijke hoeveelheid singletracks.

17-07-2024 — The Ardennes Monster (1050km)
Vanuit Namen in de Belgische Ardennen wordt The Ardennes Monster gereden. Dit is een self-supported ultrarace van 1050 kilometer met daarin 20.000 hoogtemeters. Afgelopen jaar heeft het monster mij verslagen en ben ik halverwege afgestapt maar dit jaar zal hij harder zijn best moeten doen.

06-10-2024 — 6 Uur van t Zand
Rondjes rijden over een afgezet mountainbike parcours blijft lekker 🙂 Voor komend jaar staat de 6 Uur van ’t Zand nog op het lijstje. Na mijn derde plek in 2023 leg ik de lat een stukje hoger.

Heb je zelf mountainbike ambities?
Vanuit mijn bedrijf MTB Masters help ik daarnaast andere mountainbikers en gravelfietsers bij het trainen naar en behalen van hun doelen. Samen met hen kijk ik naar de opbouw van trainingen, werk ik aan de techniek die je in het bos toepast, nemen we de voeding onder de loep en maken we aanpassingen aan het materiaal. Meer weten over hoe ik dat doe? Kijk dan zeker even op www.mtbmasters.nl

Geef een reactie