Change of plans

Het weekend van 31 mei stond de Hardennes Gravel Tour op de planning, een 700 kilometer lange selfsupported gravel race door de Belgische Ardennen. Heel veel zin in en goed voorbereid alleen gooide de weersomstandigheden wat roet in het eten. Het natte voorjaar in combinatie met best een hoop regen in de dagen en uren voor de race zorgden voor een ongekende hoeveelheid modder en buiten de oevers getreden rivieren. De start was om 07:00 uur in de regen maar in de loop van de dag klaarde het ook wel regelmatig op.

Na 30 kilometer bij het afrijden van een bruggetje hard onderuit gegaan. Hierbij naast wat schaafwonden, de bidonhouder aan mijn zadel gebroken waardoor ik deze bidons leeg moest maken. Later bleek echter ook dat één van de liggers van mijn zadel hierbij gebroken was. Met deze val in het achterhoofd een beetje onzeker op de fiets komen te zitten waardoor ik de rest van de dag te voorzichtig reed en daardoor alleen maar meer fouten ging maken. Nou moet ik ook wel zeggen dat de bandenkeuze, voor en achter een Race King, in deze omstandigheden niet optimaal waren. Vooral aan de voorkant was wat extra grip wel handig geweest :-/

Toen in de loop van de middag de regen weer kwam opzetten en wel duidelijk was dat ik met deze set-up eigenlijk niet zo veel vertrouwen had om de nacht door te fietsen, heb ik besloten te stoppen en over de weg terug te fietsen naar mijn slaapadres. Mooi avontuur dat zeker voor herhaling vatbaar is maar voor deze omstandigheden voor mij een te groot risico.

Change of plans
Voor het weekend van 22 juni stond The Hills Have Bikes op de planning, een vergelijkbaar evenement vanuit Amerongen richting Duitsland. Gezien de situatie in de Ardennen en het feit dat het in Duitsland verre van beter is, heb ik besloten ook deze niet te rijden. In plaats daarvan ga ik doen wat ik eigenlijk het leukste vind, lekker rondjes knallen op de mountainbike. Ik rij dat weekend The Longest Day in de Loonse- en Drunense duinen. Hierbij is het doel om zo snel mogelijk 10 keer de zwarte route te rijden, goed voor 260 kilometer.

Geef een reactie